Proljetni joga "retreat"

23 Travanj 2014

retreat1 malaU lijepom okruženju i ugodi Dvorane kulture 'Joga u svakodnevnom životu' i hostela Dharma, od 18. do 21.04.2014. održan je Proljetni 'retreat' (seminar) Joge u svakodnevnom životu pod vodstvom MM Svami Vivekpurija. Sudionici seminara iz Hrvatske i susjednih zemalja uživali su u programima asana, pranajame, meditacije i predavanja, ali i u slobodnom vremenu u druženju i šetnji. Čitav je prostor četiri dana odisao energijom joge i sklada, tako da su, unatoč velikom broju prisutnih ljudi, okolicu Dvorane kulture 'Joga u svakodnevnom životu' posjećivale i tako plaha bića kao što su srne. I one su uživale u prekrasnom vrtu začinskog i raznog bilja koji okružuje prostor u kojem se održao seminar.
MM Svami Vivekpuri je u svojim inspirativnim predavanjima mnogim primjerima pokazao da je joga konkretan, praktičan način života koji pojedinca čini sretnim, ispunjenim i na taj način korisnim sebi i svojoj okolini. „Priroda svakog živog bića, čak i biljaka je da (biljke fotosintezom) stvaraju nešto dobro i korisno za sve. Potpuno je protiv prirode i dharme da živimo sebičnim životom vječnog korisnika. Živjeti po principima jame, nijame i prakticirajući jogu probuditi ćemo svoju pravu prirodu, prirodu davatelja i zaštitnika. Nemamo vremena oklijevati, vrijeme na zemlji nam je dano, iskoristimo ga odmah i sada.“
Seminar je završio u ponedjeljak, 21. travnja nakon, kao i uvijek, odličnog satvičnog vegetarijanskog ručka uz zajedničku želju svih sudionika da se ubrzo ponovno svi nađu na novom programu.

 

  • Retreat1
  • Retreat2
  • Retreat3
  • Retreat4